Duurzame handdoeken

Maak hier uw keuze
Filter makkelijk & snel
Grammage
Merk
Maat
Prijs
Kleur
Verpakking

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

59 Artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

59 Artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Duurzame handdoeken

Wil jij graag je steentje bijdragen aan het milieu? Kies dan voor onze Duurzame handdoeken. Je vindt op onze webshop verschillende duurzame handdoeken tussen de Walra handdoeken en de handdoeken van The One Towelling. Deze merken hebben de afgelopen jaren op een zodanig duurzame manier handdoeken kunnen produceren zodat ook jij je steentje bij kan dragen. Ze maken hierbij gebruik van verschillende duurzame stoffen voor de handdoeken. Uiteraard shop je de handdoeken van deze merken op onze webshop extra voordelig. We zullen hieronder kort de verschillende materialen waarmee de handdoeken duurzaam zijn geproduceerd nader toelichten.

Duurzame bamboe handdoeken

Allereerst vind je tussen onder duurzame handdoeken de The One Bamboo collectie. Deze collectie bestaat uit bamboe handdoeken en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Je vindt deze duurzame handdoeken in de afmetingen 50 x 100 cm en 70 x 140 cm. Zo stel je gemakkelijk een mooie set handdoeken samen. Deze handdoeken zijn allemaal gemaakt van 80% bamboe en 20% katoen. Door het gebruik van bamboe voelen de handdoeken heerlijk zacht aan. Je vraagt jezelf misschien wel af, waarom zijn Bamboe handdoeken nou duurzamer dan 100% katoenen handdoeken? Wij leggen het je uit! Bamboe is een grassoort die enorm snel groeit. Hiervoor heeft bamboe niet zoveel water nodig en voeding zoals pesticiden en kunstmest. Als we kijken naar grondstoffen als katoen zien we dat hier juist wel veel water voor nodig is. Door 80% van de handdoeken te maken van bamboe belast je het milieu veel minder dan wanneer je 100% katoen gebruikt. Daarom behoren de The One Bamboe handdoeken tot de duurzame handdoeken. Naast dat bamboe minder vergt van het milieu heeft deze grassoort ook een hogere opname van CO2 en een hogere afgifte van zuurstof. Daarnaast hebben ze tevens een antibacteriële werking en is het hypoallergeen waardoor bamboe handdoeken ook nog eens ideaal zijn voor mensen met huidklachten.

Duurzame handdoeken van gerecycled katoen

Naast Bamboe handdoeken zijn er tegenwoordig ook handdoeken waarin gebruik wordt gemaakt van gerecycled katoen. Een voorbeeld hiervan zijn de duurzame Walra Remade Cotton handdoeken. Deze handdoeken lijn van Walra bestaat uit handdoeken, gastendoekjes en washandjes die gemaakt zijn van 70% gerecycled katoen en 30% katoen. De reden dat het van 70% gerecycled katoen is en niet 100% is omdat je nieuw katoen nodig hebt om de handdoeken zo te fabriceren dat ze stevig zijn en hun structuur krijgen.

Wist je dat je met de duurzame handdoek met een afmeting van 70 x 140 cm uit de Walra Remade Cotton lijn wel 2.639 liter water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh bespaard ten opzichte van een handdoek van 100% katoen zoals bijvoorbeeld de Walra Soft Cotton lijn? Dat is te vergelijken met 22x een bad vullen of wel 471 keer je telefoon opladen! Je kan met deze duurzame handdoeken dus écht een verschil maken!

Bestel gemakkelijk online

Als onze duurzame handdoeken zijn gemakkelijk online te bestellen. Op onze website stel je met het grootste gemak je handdoeken set samen. Eenmaal jouw duurzame handdoeken uitgezocht en in je winkelmandje gelegd? Dan zijn deze gemakkelijk online te bestellen! Wij sturen de handdoeken dan zo snel mogelijk naar je op. Toch nog vragen over onze duurzame handdoeken of overige collectie handdoeken? Stel dan gerust je vraag. Onze klantenservice helpt je graag verder!